Press

Treba vam informativni tekst, ili neka kratka sažeta biografija o Pero Defformero za vaš portal, novine, letak, članak, pamflet,  itd.?

Na pravo ste mesto došli!

Ništa ne morate da smišljate, mi smo sve napisali i spremili za vas, i čak smo i dali stručnom licu da lektoriše ceo tekst. Sve je spremno za “copy-paste”:


O bendu:

Pero Defformero su verovatno prvi bend sa ex-YU prostora koji su energiju i pompeznost heavy metal muzike spojili sa nakaradnošću turbo-folk pokreta i time čitav pokret, kao takav, izvrgli ruglu i totalno ga izobličili. Bend je osnovan davne 1993. godine i vremenom je dobijao sve više sledbenika, pa mu se uz zasluženi status utemeljivača jednog sasvim novog žanra, može zahvaliti i na čitavom spektru novih bendova koji su se pojavili u kasnijim godinama… Sa izuzetnom dozom humora pristupaju svojoj izvedbi na bini pa se od njih svaki put može očekivati pravi frontmensko-gitarski stand up šou. Bilo kako bilo, Pero Defformero je bend koji nudi jedinstveni audio-vizuelni doživljaj muzike, te se on može uporediti jedino sa prvim seksualnim iskustvom: Nebitno da li je doživljaj bio nežan, strastven i dugačak ili kratak i smešan, sa jednom činjenicom složiće se svi – PAMTI SE CELOG ŽIVOTA!

Pero Defformero su:

  • Goran “Biške” Biševac – vokal
  • Saša “Friš” Friš – gitara
  • Andraš “Bandi” Išpan – bass
  • Luka “Luka” Jelisavčić – bubnjevi

Diskografija(*):

  • (1994) Pero Defformero – “Zbirka ljubavnih pesmi”(MusicYUser)
  • (2007) 021: Obrade Djoleta Balaševića – “Neki noviji klinci i…” (PGP/RTS)
  • (2008) Pero Defformero – “Undergrand” (MultiMediaMusic)
  • (2014) Pero Defformero – “JeR to liči na taj način?” (MultiMediaMusic)

*(Broj izdanja benda meri se sa brojem erekcija penzionera od momenta odlaska u penziju pa sve do smrti, međutim, to nikako ne umanjuje veoma visoki stepen lošeg kvaliteta…)

Ukoliko vam sve ovo treba u pdf formatu, evo linka:
bio-press-pero_defformero.pdf

Promo fotografije benda:

(ukoliko vam slučajno trebaju)